biografie

Na een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Arnhem leg ik me in mijn vrije werk toe op het vervaardigen van gouaches en aquarellen naar de natuur. Het realistisch weergeven van wilde planten en bloemen ben ik door de jaren heen trouw gebleven. Daarnaast houd ik me bezig met de fantasierijke wereld van de kindertekening, waarbij taferelen met dieren, neergezet in hun natuurlijke omgeving, geliefde onderwerpen zijn. Naast de opleiding aan de academie beschouw ik mijzelf in mijn verdere ontwikkeling als autodidacte. Mijn meest geliefde technieken zijn, naast de genoemde gouache- en aquareltechniek, olie- en acrylverf, pastel en pentekening.

Hannie van Grootheest

Gedurende het lidmaatschap van de IIllustratoren Club (NIC) werd mijn werk geselecteerd voor de jaarlijkse ledententoonstellingen in het Stedelijk Museum te Amsterdam. Vrij werk was te zien op vele individuele- en groepstentoonstellingen.

“Werkstukken werden verkocht aan kopers en verzamelaars uit binnen- en buitenland, onder andere de Verenigde Staten, Engeland en België.”

In 1992 ontving ik als freelance ontwerpster de opdracht voor het ontwerpen van prentbriefkaarten in het kader van de jaarlijkse zomerpostzegelactie van de Stichting Zomerpostzegels te Bunnik. Dit resulteerde in de uitgebrachte ontwerpen “Muizenromantiek” en “Magnolia”. Daarnaast heb ik de jaarlijkse kalender voor de Vereniging Het Zonnenhuis te Utrecht ontworpen en werden particuliere opdrachten verkregen voor het vervaardigen van geboortekaartjes, dierportretten en boekomslagen.

“Gedurende 18 jaar heb ik onder andere wenskaarten, kalenders en agenda’s ontworpen voor Paperclip Cards te Veenendaal. Tevens ontwerp ik stoffen en diverse andere producten voor verschillende opdrachtgevers, waaronder VerbeekDesigns te Eindhoven en Ambiente te Molenhoek.”